Ambiance

Opdrachtgever: Ambiance
Bureau: Zandbeek

Informatie

Franchise-organisatie Ambiance is het enige retailmerk in de zonweringbranche. Met ruim 40 dealers is de organisatie een begrip. De afgelopen jaren investeerde Ambiance vooral in het verbeteren van de online aanwezigheid, en lag de nadruk op het productaanbod.

Case

Nu wil Ambiance meer aandacht besteden aan een herkenbare en onderscheidende merkbeleving. Een perfecte klus voor Zandbeek. We ontwikkelden de videocampagne ‘Op zoek naar Ambiance’. En dat werd beloond met een nominatie bij de Grand Prix Content Marketing Awards.

Content strategie

In de videoserie ‘Op zoek naar Ambiance’ toont presentatrice Carla van Loon in vier afleveringen bijzondere, inspirerende en sfeervolle plekjes in eigen land. De producten van Ambiance vormen daarbinnen het natuurlijke decor. In iedere aflevering laten we kijkers op verfrissende wijze kennismaken met het merk. We tonen hoe je met producten als terrasoverkappingen, zonweringen, horren en terrasverwarmers altijd kunt genieten van het Nederlandse klimaat. De pay-off van Ambiance is niet voor niets: ‘Profiteer van ons weer’.

Doelstellingen

  • Via YouTube bereikten we een groot en relevant publiek: 1.688.992 bezoekers uit de doelgroepen Home & Garden en Interior & Design keken onze korte video ads helemaal af. In totaal brachten ze meer dan 9.000 uur door met het merk Ambiance op dit kanaal.
  • Ook op Facebook realiseerden we een groot en relevant bereik binnen de doelgroep van bestaande klanten en prospects: 2.473.296 mensen kwamen in contact met onze content via link-, photo- en video ads. 158.574 van hen bekeken één of meer korte video’s.
  • Alle kanalen samen genereerden gedurende de campagne periode zo’n 20.000 bezoeken naar het Ambiance YouTube kanaal.
  • De campagne had een positieve invloed op het bouncepercentage van de website: dit daalde met 6,26% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar (zonder campagne).
  • Last-but-not-least: het aantal offerte-aanvragen op de website van steeg met 16,17% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Bovendien is de case genomineerd voor een award in de categorie ‘Beste videoserie’ bij de Grand Prix Content Marketing Awards.