Contentmarketeer van het jaar 2018: Aart Lensink

Wednesday, January 30, 2019

 

Contentmarketeer van het Jaar 2018: Aart Lensink van LVB

LVB heeft tien prijzen in de wacht gesleept tijdens de uitreiking van de Grand Prix Content Marketing 2018. Aart ging er met de award vandoor waarmee hij zich een jaar lang Contentmarketeer van het Jaar mag noemen.

Is het voor jou persoonlijk een kroon op je werk dat je tot contentmarketeer van het jaar 2018 bent gekozen?

Ja, het is heel leuk. Maar ik vind het echt duizend keer belangrijker dat we de meeste prijzen hebben opgehaald voor het werk voor onze klanten.

Wat doet dat met je?

Het is grappig. Ik vertelde m’n dochter de volgende ochtend dat we veel prijzen hadden gewonnen de avond ervoor en dat papa een speciale prijs had gekregen. Ze keek niet op en zei: ‘Jaja, ik wil graag cruesli’. Op het werk heeft wekenlang een grote poster gehangen met een veel te grote foto van mezelf. Die is nu weggehaald. Dat vind ik wel zo prettig.

Wat brengt het je, zakelijk gezien?

Als ik bij klanten op bezoek kom, wordt er af en toe een geintje over gemaakt, maar het is niet zo dat mensen met LVB in zee gaan vanwege deze bekroning. Ze komen over het algemeen af op het werk dat we hebben gedaan voor andere klanten.

Ga je de titel gebruiken om het vak verder te brengen? Zo ja, op welke manier?

Het is heel leuk om te kijken hoe ons vakgebied – het inhoud geven aan marketing – verder gebracht kan worden. We zien heel veel merken zoeken naar meer inhoud. Om die reden ben ik veel ‘op tournee’. Geen idee of de titel erbij helpt om serieus genomen te worden door mensen uit andere vakdisciplines. Wat me opvalt, is dat ze in de rest van de bureauwereld, de reclame bijvoorbeeld, ons vak en onze bureaus nauwelijks kennen. Mediapartijen doorgaans wel.

Lef en creativiteit waren de thema’s van GPCM18. Kun je zelf iets noemen in je werk waarvan jij denkt: dat zou wel eens de doorslag hebben kunnen geven voor de jury?

De lef van ons bureau schuilt erin dat we altijd onszelf, ons werk en ons specialisme ter discussie durven stellen. En dat jaar in jaar uit. Je slaat een weg in, iets werkt goed en als je ziet dat het effect wegebt, moet je meteen bijsturen. We zien andere bureaus en merken nog weleens te lang doorgaan op een spoor waarvan je weet dat het een dood spoor is. Of in elk geval een lastig en kostbaar spoor. Zo zijn er voormalige leden van Platform Content verdwenen of kleiner geworden, omdat ze vooral een bepaald middel centraal bleven stellen in hun aanbod. Als je klanten daar niet meer op zitten te wachten, omdat de consument er geen waardering meer voor heeft, moet je wel je aanbod durven veranderen. Bij LVB willen we daar altijd scherp op blijven. Blijf kijken of iets echt bijdraagt. Wellicht heeft die aanpak, die onderdeel is van onze bureaucultuur, de doorslag gegeven.

 

fotocredit: © BBP Media / Richard Brunsveld