Platform Content experts aan het woord in video-reeks FrankNews

Thursday, May 10, 2018

 

De afgelopen weken heeft FrankNews video's gepost met content marketingexperts in de hoofdrol. Twee ambitieuze filmmaaksters portreteerden 'influencers' op het gebied van content marketing. Onder andere (bestuurs)leden van Platform Content: Carlijn Postma (deel 1), Aart Lensink (deel 2) en Nancy Schuurmans (deel 4) deelden hun content marketing expertise in deze video reeks. Vanaf vandaag zijn ze ook op Platform Content te zien! 

CARLIJN POSTMA: ALS JE PUBLIEK NIET NAAR JE VERHAAL WIL LUISTEREN HOEF JE HET NIET TE VERTELLEN

In het eerste deel portretteren de filmmaaksters Carlijn Postma, eigenaar van bureau The Post, content marketingvrouw van het jaar en voorzitter van Platform Content. Haar motto? ,,De kunst bij content marketing is het publiek naar eigen kanalen trekken en niet afhankelijk worden van social media en mediapartners.’’ Over het verschil tussen content marketing en reclame: ,,Reclame maken is nog heel erg vanuit je merk vertellen hoe goed je in bepaalde dingen bent. Content marketing is meer vanuit de inhoud je boodschap overbrengen. Als je publiek niet naar je verhaal wil luisteren dan hoef je je verhaal ook niet te vertellen.’’

AART lENSINK: MIDDELMAAT IS EEN 'NO-GO-AREA' IN CONTENT MARKETING

In deel 2 van de videoserie over content marketing spreken de makers Aart Lensink van LVB. Hij pleit voor het gebruik van meer journalistieke technieken om te zorgen voor goede content.Aart Lensink, directeur van LVB heeft altijd goede teksten. Dat heeft hij geleerd in zijn periode als journalist bij Nieuwe Revu want daar kon je nooit aankomen met baggercontent. Mede gezien zijn journalistieke achtergrond zegt hij wel een paar interessante dingen over zijn vak. ,,Je moet zo ontzettend je best doen om op te vallen, je komt er niet meer met een stapeltje blogs….

Hij legt in het tweede deel van de videoserie over content marketing van Ans Dokter en Ilse de Graaf uit dat we een tijdperk afsluiten waarin bedrijven bergen vol content produceerden. En dus moet je kwaliteit leveren. ,,Er was een periode dat er vooral véél content werd gemaakt, maar nu gaat het om kwaliteit. Middelmaat is echt een no-go-area geworden. Je moet iets relevants vertellen en dan kom je uit bij verhalende technieken. Die ambitie is, met journalistieke vaardigheden, iets makkelijker te verwezenlijken dan wanneer je dik in het merk zit. Ik denk dat die journalistieke bril ons altijd heeft geholpen.’’


NANCY SCHUURMANS: CONTENT MARKETING WERKT MAAR WE MOETEN BETER KUNNEN METEN

Content marketing werkt wel, maar het resultaat is moeilijk te meten. ,,Het draagt bij aan een positieve merkbeleving en ook aan conversie, maar harde cijfers zoals: content heeft voor 20 procent meer omzet gezorgd. Dat is lastig,” zegt marketeer content Nancy Schuurmans van coöperatie DELA.

In de videoserie van Studio Dokter De Graaf en frank.news was in het vierde deel contentstrateeg, online marketeer en brandmarketeer Nancy Schuurmans aan het woord. Voor DELA werkte ze mee aan diverse onderscheiden campagnes waarin content marketing een belangrijke rol speelt.

Volgens haar haal je met korte video’s voor 20.000 euro veel meer bereik uit je mediabudget dan met commercials voor 2 ton. Die kun je op verschillende kanalen in stukjes uitzenden. Content marketing is zo belangrijk tegenwoordig, dat merken er niet omheen kunnen. Het is geen keuze om het niet te doen, stelt Schuurmans. ,,Maar de informatieconcurrentie is enorm. Je concurreert met iedereen als het gaat om tijd en aandacht van mensen.”

Deze videoreeks verscheen eerder op Frank News. 
Bekijk deel 3 van deze videoreeks hier