Vermogensmonitor ABN MeesPierson

Tuesday, October 31, 2017

Opdrachtgever: ABN MeesPierson | Bureau: Zandbeek

1. Informatie
ABN AMRO MeesPierson is marktleider onder de vermogensbanken. Toch laat hun naamsbekendheid nog wat te wensen over onder hun vermogende doelgroep. Maar hoe trek je de aandacht van deze doelgroep? Door in te spelen op hun nieuwsgierigheid! Weten wat er onder de doelgroep speelt én relevante content bieden zijn daarbij cruciaal. Een nieuw jaarlijks onderzoek onder vermogenden werd daarom het vertrekpunt van onze campagne: de Vermogensmonitor was geboren. We lieten gerenommeerd onderzoeksbureau GfK onderzoek doen naar verschillende trends en ontwikkelingen onder ruim 500 vermogenden. De resultaten hiervan brachten we naar buiten met een geïntegreerde 360-graden-campagne.

2. Case
ABN AMRO MeesPierson wil continu relevant zijn voor klanten, ze blijven inspireren en ze de mogelijkheid geven om hun eigen beslissingen te nemen. Als marktleider vindt de bank het zijn taak om trends op de agenda te zetten. Ditmaal met een groot vermogensonderzoek. Aan ons de taak om de bank aan de hand van het onderzoek nog steviger te positioneren als deskundig dienstverlener én nieuwe prospects te realiseren door de onderzoeksresultaten zo effectief mogelijk te verspreiden.

3. Content strategie
De grootste uitdaging: aandacht trekken van een moeilijk bereikbare, kritische en pluriforme doelgroep. Om dit te bereiken, bedachten we een geïntegreerde en crossmediale PR- en contentmarketingcampagne waarin we de resultaten van het onderzoek op een aantrekkelijke manier doorvertaalden. We maakten gebruik van publieksvriendelijke uitingen zoals een magazine, website en socialmediacampagne. De onderzoeksresultaten verrijkten we met kennis van experts zoals filosoof Karim Benammar, onderzoekster Pamala Wiepking en familietherapeute Else-Marie van den Eerenbeemt. Kortom: een campagne vol inspiratie en informatie die dienst doet als ‘conversation starter’ met klanten én potentiële klanten van ABN AMRO MeesPierson.

4. Doelstellingen
Een uitgekiende PR-campagne vormde het fundament voor flinke media-aandacht: primetime items op RTL Nieuws en verschillende radiostations, uitgebreide publicaties in De Telegraaf, NRC en verschillende mediatitels voor vermogende beleggers. Maar het succes is ook terug te zien in de cijfers. De bekendheid van ABN AMRO MeesPierson steeg in 8 weken tijd met 10%. Het aantal leads was in de campagneperiode gemiddeld 126% hoger dan in dezelfde periode het jaar ervoor. In de laatste vier weken is dit zelfs 171%. De campagne rondom de Vermogensmonitor is daarmee de meest succesvolle campagne in de geschiedenis van ABN AMRO MeesPierson!